Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații Curții de Apel Craiova, decizie de ULTIMĂ ORĂ privind în recursul privind achitarea șefului CJ Olt, Marius Oprescu

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Decizie de ultimă oră a magistraților în cazul președintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins luni, printr-o decizie definitivă, apelul împotriva sentinţei de achitare a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, în cauza în care a fost inculpat pentru ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier, scrie Agerpres.

Potrivit avocatului Radu Ţuluca, apărătorul lui Marius Oprescu, Curtea de Apel Craiova a respins, printr-o sentinţă definitivă, apelurile depuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi de către una dintre părţile civile, astfel că s-a menţinut soluţia de achitare pronunţată pe fondul cauzei de Judecătoria Slatina.

"Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat şi (soluţia - n.r.) a rămas definitivă. A respins apelul (formulat de Parchet şi de către una dintre părţile civile - n.r.). Menţine soluţia de achitare de la fond, de la Judecătoria Slatina, (Marius Oprescu - n.r.) nu are nicio obligaţie faţă de nicio persoană, faţă de nicio instituţie", a declarat, pentru AGERPRES, Radu Ţuluca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Slatina, printr-o sentinţă pronunţată în iulie 2017, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier în care a fost implicat în toamna anului 2013.

Pe fond, Judecătoria Slatina l-a achitat pe Marius Oprescu şi a respins toate acţiunile civile. Soluţia pronunţată de Judecătoria Slatina a fost atacată cu apel atât de către procurori cât şi de una dintre părţile civile, iar judecarea apelului a început în august 2017, la Curtea de Apel Craiova.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Marius Oprescu a fost implicat pe 3 octombrie 2013 într-un accident rutier în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. Acestea se aflau, în momentul producerii accidentului, într-o căruţă nesemnalizată, încărcată cu lemne. Căruţaşul a suferit răni care au necesitat internarea, iar la trei săptămâni de la producerea accidentului a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. După ce a fost implicat în acest accident rutier, Oprescu, la momentul respectiv vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a fost învinuit de ucidere din culpă.

În 2014 Oprescu a fost trimis în judecată, cauza fiind din decembrie 2014 pe rolul Judecătoriei Slatina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.