Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații Judecătoriei Oradea suspendă o oră pe zi ședințele de judecată până în 8 martie

Inquam Photos/ Octav Ganea
proteste magistrati

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Oradea a decis suspendarea ședințelor de judecată o oră pe zi, începând de joi, până în 8 martie, ca măsură de protest față de OUG din justiție, scrie Mediafax.

Potrivit hotărârii magistraților Judecătoriei Oradea transmisă, joi, Adunarea Generală a decis, ca formă de protest faţă de modul de adoptare şi dispoziţiile OUG nr. 7, ca şedinţele de judecată să fie suspendate în intervalul orar 11.00-12.00, începând de joi, până la data de 8 martie.

„În adoptarea acestei hotărâri, Adunarea Generală a avut în vedere faptul că adoptarea OUG nr. 7/2019 nu justifică o urgenţă imperioasă care să corespundă unei nevoi stringente de modificare a legilor privind statutul judecătorilor şi procurorilor, privind organizarea judiciară şi privind Consiliul Superior al Magistraturii, în contextul în care toate aceste trei legi au fost modificate de Parlament în toamna anului 2018”, se arată în decizie.

Citește și: România se pune și mai prost cu Rusia, după ultimul document semnat de Teodor Meleșcanu: Doar 10 țări din Europa au mai participat

De asemenea, magistrații orădeni susțin că introducerea unui nou caz de eliberare din funcţia de judecător prin OUG 7/2019, respectiv prin neîndeplinirea condiţiei privind buna reputaţie, dacă în acest din urmă caz se apreciază că nu se impune menţinerea în funcţie, ”reprezintă o subminare a independenţei judecătorului în condiţiile în care textul normativ nu este clar şi predictibil, nefiind menţionate şi explicate criteriile legale care să corespundă conceptului de ”.

„Prin interzicerea posibilităţii pentru colegiile de conducere de a adopta hotărâri cu privire la aspecte care nu sunt reglementate prin lege, acestea sunt puse în situaţia de a nu mai putea activa întrucât de multe ori se impune luarea unor hotărâri care vizează managementul de instanţă în situaţii neacoperite de lege sau de regulament”, se mai arată în comunicatul Judecătoriei Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.