Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații Curții de Apel Ploiești suspendă activitatea, pe durată nedeterminată, ca protest față de abrogarea pensiilor

judecator justitie

Magistrații din cadrul mai multor instanțe din Prahova, Dâmbovița și Buzău, din circumscripția Curții de Apel Ploiești, au decis, miercuri, suspendarea activităţii de judecată pe durată nedeterminată, ca măsură de protest față de abrogarea pensiilor de serviciu, urmând să judece doar cauze urgente, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Curtea de Apel Ploiești, se va asigura doar judecarea cauzelor urgente, restul ședințelor fiind suspendate.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

„Adunările Generale ale Judecătorilor instanțelor din circumscripția Curții de Apel Ploiești au hotărât ca urmare a abrogării dispozițiilor legale ce consacră pensia de serviciu a magistraților, suspendarea activității de judecată și a celei cu publicul pe o perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente. În această perioadă, programul cu publicul la compartimentele Arhivă și Registratură și la Biroul de Informare și Relații Publice va fi redus, toate aceste informații fiind expres afișate pe site-urile instanțelor”, se arată în comunicat

În documentul citat se precizează că această măsură se aplică la Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Prahova, Tribunalul Dâmbovița, Tribunalul Buzău, Judecătoria Ploiești, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia, Judecătoria Mizil, Judecătoria Răcari, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Moreni, Judecătoria Găești, Judecătoria Buzău, Judecătoria Râmnicu Sărat, Judecătoria Pogoanele.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face .

Judecătoria Târgoviște suspendă activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând cu data de 3 februarie.

Pensiile speciale au fost eliminate, marți în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.