Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii de la Judecătoria Satu Mare au decis, joi, suspendarea activităţii pe perioadă nedeterminată

judecator justitie

Magistraţii de la Judecătoria Satu Mare au decis, joi, suspendarea activităţii pe perioadă nedeterminată, ca urmare a declaraţiilor publice referitoare la abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor, informează un comunicat de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Adunarea generală a judecătorilor convocată joi a decis declanşarea protestului începând cu 27 ianuarie.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

"Începând cu data de 27 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare vor declanşa forma de protest constând în suspendarea activităţii de judecată pe durata nedeterminată, cu excepţia judecării cauzelor urgente, respectiv: în materie penală vor fi judecate toate cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele cu arestaţi, precum şi măsurile preventive din toate cauzele; în materie civilă vor fi judecate următoarele cauzele: ordin de protecţie, măsuri asiguratorii, ordonanţa preşedinţială, suspendare provizorie, sechestru asigurator, asigurare dovezi, cauze cu minori, tutela, curatela, punere sub interdicţie, încuviinţare executare silită, acţiunile prevăzute de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, denumită în continuare Codul de procedură civilă, şi de alte legi speciale în materie civilă", precizează sursa citată.

În perioada derulării acţiunii de protest, se va restrânge programul de funcţionare al compartimentului Arhivă şi Registratură la două ore zilnic. Totodată, judecătorii vor refuza să facă parte din Biroul Electoral Local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.