Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii de la Tribunal Olt, dar şi de la Parchetul de pe lângă acesta vor protesta zilnic în faţa Palatului de Justiţie

captura Facebook
protest magistrati

Judecătorii de la Tribunalul Olt au protestat luni, în tăcere şi fără robe, timp de o jumătate de oră, între 13,30 şi 14,00, în faţa Palatului de Justiţie, ei anunţând că vor protesta zilnic pentru a-şi exprima public dezacordul faţă de iniţiativele legislative de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală, conform Agerpres.

Începând de marţi, 19 decembrie şi până vineri, 22 decembrie, judecătorilor li se vor alătura la protest şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, conform unei decizii adoptată luni de aceştia din urmă, în Adunarea Generală. Protestul magistraţilor se va desfăşura în fiecare zi, de marţi şi până vineri, în intervalul orar 13,00 - 13,30, în faţa Palatului de Justiţie Olt, potrivit unui comunicat postat luni pe portalul instanţei.

Potrivit sursei citate, iniţiativele legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală sunt "de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţie penală". Luni, la Slatina au protestat, tăcut şi fără robe, şi magistraţii de Judecătoria Slatina şi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.