DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Magistrații din Cluj reiau activitatea, dar nu renunță la pensiile speciale: Vor protesta din nou dacă legea va trece

magistrati

Magistrații Curții de Apel Cluj au decis reluarea activității de judecată începând de luni, sub rezerva rediscutării adoptării unei noi forme de protest în funcţie de evoluţia privind adoptarea posibilă a proiectului de lege privind eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor, anunță MEDIAFAX.

Adunarea generală a judecărilor Curții de Apel Cluj a decis reluarea activității de judecată în toate secțiile Curții de Apel Cluj.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

„În urma analizei efectuate, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a hotărât reluarea activităţii de judecată, la nivelul tuturor secţiilor Curţii de Apel Cluj, începând cu data de 13 ianuarie 2020, sub rezerva rediscutării, în viitorul apropiat, a adoptării unei forme adecvate de protest, în funcţie de evoluţia ulterioară cu privire la dezbaterea şi adoptarea posibilă a proiectului de lege privind eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor”, se arată într-un comunicat remis joi de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, Adunarea generală a magistraților Curții de Apel Cluj a decis să solicite Consiliului Superior al Magistraturii să îşi asume în mod activ rolul de garant al justiţiei în toate componentele sale şi de prezervare a statutului judecătorului, care include şi dreptul la pensia de serviciu.

„În acest sens, CSM să convoace de urgenţă adunările generale ale judecătorilor la nivel naţional, pentru a dezbate propunerea de modificare legislativă referitoare la eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor, precum şi maniera în care această propunerea afectează în substanţa sa statutul judecătorilor”, se mai arată în comunicatul Curții de Apel Cluj.

Adunarea generală extraordinară a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a fost convocată, joi, în scopul rediscutării măsurilor adoptate în 23 decembrie, când s-a decis suspendarea activităților.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

„Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a susţinut în integralitate hotărârea adoptată de către Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti în şedinţa din data de 20 decembrie 2019, atât în privinţa formei de protest, cât şi a argumentelor care o justifică. Adunarea generală a judecătorilor constată cu îngrijorare faptul că, în ultimul timp, s-au acumulat luări de poziţie ale unor exponenţi ai autorităţilor publice legislative şi executive, denigratoare la adresa sistemului judiciar şi a componentelor fundamentale ale statutului judecătorilor. Analizând proiectele legislative referitoare la diminuarea sporului pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele şi vătămătoare, precum şi cele referitoare la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi grefierilor, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a apreciat că ele, prin soluţiile propuse, sunt susceptibile a afecta în mod grav independenţa judecătorului, ca şi componentă fundamentală a statutului acestuia, implicit a independenţei sistemului judiciar”, se arăta în decembrie 2019 într-un comunicat al Curții de Apel Cluj.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.