Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistratul care îl va judeca pe Alexandr Stoianoglo face parte din echipa care examinează dosarul furtului miliardului din Republica Moldova

Alexandr Stoianoglo

Primul dosar intentat pe numele procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, trimis în judecată, a ajuns în gestiunea magistratului Petru Păun.

Acesta face parte din unul dintre completele de judecată specializate în examinarea dosarelor furtului miliardului, care au fost formate la sugestia lui Alexandr Stoianoglo, transmite anticorupție.md.

În afară de dosarele miliardului, Petru Păun mai are în gestiune și alte dosare de rezonanță.

Petru Păun și-a început cariera în magistratură în februarie 2018, fiind numit în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău pe un termen de cinci ani. Anterior, Păun a activat în calitate de avocat la Baroul de avocați Acord și ca asistent judiciar la Judecătoria Centru din Chișinău.

Petru Păun a participat la concursul pentru funcția de judecător în Judecătoria Chișinău la 3 octombrie 2017, obținând de rând cu alți doi candidați cel mai modest rezultat - 70 de puncte din 100 posibile.

Totuși, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 783/35 din 5 decembrie 2017, Petru Păun a fost inclus în lista celor trei candidați desemnați pentru funcția de judecător în Chișinău.

Decalajul de punctaj în comparație cu ceilalți candidați care au obținut un rezultat mai bun este de 16 puncte în cazul lui Păun. CSM și-a motivat alegerea în acest caz prin exprimarea votului exclusiv al membrilor Consiliului.

Cu câteva luni înainte, Petru Păun candidase și pentru un mandat la Judecătoria Orhei, însă nu a trecut concursul din cauza punctajului mic, de 70, obținut la concurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.