Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmoud Abbas acuză Israelul la ONU: 'Iată adevărul: este un regim de apartheid'

nbcnews.com
Mahmoud Abbas

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat vineri Israelul că nu "crede în pace" şi că doreşte să impună "statu quo-ul prin forţă", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Adresându-se în faţa Adunării Generale a ONU, liderul palestinian, în vârstă de 87 de ani, a apreciat că Israelul "subminează în mod premeditat şi deliberat soluţia a două state" şi acţionează "cu toată impunitatea" în teritoriile ocupate.

"Acest lucru demonstrează fără echivoc că Israelul nu crede în pace. El vrea să impună statu quo-ul prin forţă şi agresiune. Deci nu mai avem un partener israelian cu care să vorbim", a spus liderul palestinian.

El a subliniat că Israelul duce o campanie de colonizare în teritoriile palestiniene şi permite armatei sale "deplina libertate" de a ucide sau de a folosi excesiv forţa împotriva palestinienilor.

"Iată adevărul: este un regim de apartheid", a spus el, cerând ca Israelul sa fie tras la răspundere pentru "masacrele sale" şi acuzând comunitatea internaţională că "protejează" statul evreu.

Liderul palestinian şi-a reiterat apelul ca Israelul să fie adus în faţa Curţii Penale Internaţionale.

Cu o zi înainte, de la aceeaşi tribună, premierul israelian Yair Lapid a spus că "o mare majoritate a israelienilor susţin această viziune a soluţiei cu două state şi eu sunt unul dintre ei. Avem o singură condiţie: ca un viitor stat palestinian să fie paşnic".

În discursul său de miercuri la ONU, preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat şi el sprijinul pentru crearea unui stat palestinian, dar fără a anunţa vreo iniţiativă deosebită pentru relansarea negocierilor. Negocierile de pace israeliano-palestiniene au stagnat din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.