Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmoud Abbas reacționează la planul lui Netanyahu: Fâşia Gaza va face parte doar din statul palestinian independent cu Ierusalimul drept capitală

washingtoninstitute.org
Mahmoud Abbas

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), condusă de Mahmoud Abbas, a declarat vineri că nu va accepta o Fâşie Gaza care să nu facă parte dintr-un stat palestinian "cu Ierusalimul drept capitală", ca răspuns la planul post-război prezentat joi seara de premierul israelian Benjamin Netanyahu care prevede o enclavă demilitarizată cu securitate israeliană şi o administraţie civilă palestiniană, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Fâşia Gaza va face parte doar din statul palestinian independent cu Ierusalimul drept capitală", a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al preşedintelui palestinian Abbas, într-un comunicat.

"Orice plan contrar este condamnat la eşec", avertizează responsabilul palestinian, denunţând faptul că planul lui Netanyahu are ca scop "perpetuarea ocupaţiei israeliene" în teritoriile palestiniene şi "împiedicarea înfiinţării unui stat palestinian", ceea ce, potrivit acestuia, nu va aduce decât noi violenţe şi instabilitate în regiune.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor palestinian a criticat planul lui Netanyahu, pe care l-a calificat drept o stratagemă pentru a prelungi războiul "genocidar" şi a se menţine la putere.

Este "o recunoaştere oficială a reocupării Fâşiei Gaza şi a impunerii controlului israelian asupra acesteia", se arată în comunicat, adăugând că planul lui Netanyahu urmăreşte de asemenea obstrucţionarea eforturilor SUA şi internaţionale de eliberare a prizonierilor şi ostaticilor, de rezolvare a conflictului şi de creare a unui stat palestinian.

Netanyahu a prezentat pentru prima dată joi seara, în faţa cabinetului de război pentru aprobare, un plan pentru "ziua de după conflict", care prevede o Fâşie Gaza demilitarizată, a cărei securitate va depinde de Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.