Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmoud Abbas refuză planul lui Trump pentru Orientul Mijlociu

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Mahmoud Abbas a refuzat, în ultimele luni, invitaţiile preşedintelui american Donald Trump la discuţii despre planul său de pace în Orientul Mijlociu, au declarat luni oficiali palestinieni de rang înalt pentru AFP, potrivit news.ro.

Donald Trump îi primeşte luni la Washington pe ”prietenul” său premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi pe liderul opoziţiei israeliene Benny Gantz, pentru a le prezenta planul american, catalogat deja drept ”istoric” de către Israel.

Acest plan cuprinde, potrivit palestinienilor, atât o anexare de către Israel a Văii Iordanului, a vastei zone strategice a Cisiordaniei şi a coloniilor din teritoriile palestiniene, cât şi o recunoaştere oficială a Ierusalimului drept capitală doar a Israelului.

Palestinienii au respins acest plan şi au anunţat că nu au fost invitaţi la Washington.

STATUTUL IERUSALIMULUI

Însă oficiali palestinieni de rang înalt au confirmat luni că Statele Unite şi preşedintele american Donald Trump au încercat, în ultimele luni, să intre în contact cu Mahmoud Abbas, însă acesta a refuzat să discute cu Washingtonul.

”Nu vor exista discuţii cu americanii atât timp cât ei nu recunosc soluţia cu două state” - un stat palestinian viabil, alături de israel, a declarat unul dintre aceşti oficialipalestinieni de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

Liderii palestinieni au întrerupt orice contact oficial cu Casa Albă după ce Trump a recunoscut, în decembrie 2017, Ierusalimul drept capitala Israelului.

Liderii palestinieni speră ca Ierusalimul de Est - un sector al Oraşului Sfânt ocupat şi anexat de Israel - să devină capitala statului la care aspiră, Palestina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.