Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI: 50 de autori de infracţiuni, identificaţi şi amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei, în ultimele 24 de ore;

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în ultimele 24 de ore la 4.021 de evenimente, 2.644 dintre acestea privind menţinerea ordinii publice şi 1.377, situaţii de urgenţă, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAI, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 861 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri s-au dispus măsuri preventive pentru 48 de persoane şi în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 50 de autori în 34 de dosare penale cu AN aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 21 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 148 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 186 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 470 de permise de conducere şi au retras 397 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.329 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 117 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 402 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130.200 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.181) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 43 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 22 de persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 3 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.393 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 94.955 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 575 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,9%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 22.067 de mijloace de transport şi 74.860 de persoane, dintre care 7.506 cetăţeni ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.