Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI a evaluat pagubele făcute de tornadă în Călărași: 18 locuințe afectate cu până la 100%

tornada

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autoritățile locale, au evaluat miercuri pagubele produse marți de o tornadă în localitățile din comuna Dragalina, județul Călărași. Astfel, 18 locuințe și anexe au fost avariate în proporție de până la 100%, transmite MAI.

Au fost identificate 18 locuințe și anexe gospodărești ale căror acoperișuri au fost avariate în proporții de la 30% pana la 100%, dar numai două dintre gospodării au asigurare valabilă, transmite Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma raportului de evaluare, ”au fost identificate și dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate și refacerea proprietăților care au fost avariate.​ Astfel, prin grija autorității publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în țiglă și tablă pentru acoperișurile afectate”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, efectivele MAI au desfășurat marți, în județul Călărași, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcție care puteau fi luate de vânt și pentru ridicarea copacilor căzuți pe carosabil, transmite MAI.

O tornadă impresionantă a fost filmată, marți, de mai mulţi şoferi în zona localității Drajna din județul Călărași, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.