Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai este România grânarul Europei? Surprizele din topul european al producției de grâu, porumb și floarea soarelui/ Analiză CURS

grau combina

Deşi nu se poate spune că România este "grânarul Europei", ţara noastră s-a aflat pe primele poziţii în privinţa producţiei de grâu, porumb şi floarea soarelui în 2017, arată o analiză realizată de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS pentru STIRIPESURSE.RO.

În rândul țărilor analizate, România a fost în 2017 pe primul loc la producția de floarea soarelui și pe locul al II-lea la producția la porumb, conform datelor provizorii ale INS. În ceea ce proivește producția de grâu, Franța, Germania și Polinia conduc topul în rândul țărilor analizate.

Vezi şi: STUDIU realizat timp de 20 de ani la Harvard: Daca bei cafea, poţi trăi mai mult

content-image

content-image

content-image

România nu stă atât de bine la capitolul productivitate. Astfel, România se aliniază, mai degrabă, productivității țărilor din Est. Excepţie face productivitatea la floarea soarelui, unde România ocupă primul lor în rândul ţărilor analizate.

Oricum, din punct de vedere al productivității, țările din Est sunt mai omogene la toate cele 3 culturi analizate, în timp ce în rândul țărilor din vest există o mai mare discrepanță productivă, în special pentru culturile de grâu și floarea soarelui.

Cu toate acestea, în 2017 comparativ cu 2016, România și-a îmbunătățit productivitatea înregistrând creșteri ale producțiilor de grâu, porumb și floarea soarelui deși suprafețele cultivate au scăzut pentru toate cele 3 culturi analizate.

Vezi şi: Foloseşti browserul Chrome? Tocmai ai dat Google acces la toate datele tale personale

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.