Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai există un spital fără Covid în România, unde recuperarea medicală a victimelor imobilizate se îmbină cu recuperarea lor psihică

Spitalul Sfântul Sava
ortopedie

În urma unei căzături, a suferit o  fractură la nivelul vertebrei toracale T12, rezultând o parapareză. Nu își mai putea mișca picioarele și nici pe marginea patului nu se putea așeza fără să fie ajutat de cineva. Recuperarea medicală este esențială pentru victimele accidentelor. Nu poate fi făcută acasă, fără specialiști, oricâte eforturi ar depune familia și oricâtă determinare ar avea pacientul. Teama de spitalizare, în această criză pandemică, poate fi fatală pentru repunerea pe picioare a unui bolnav. Există însă și locuri de tratament de excelență, unde Covid nu există. Există doar preocupare pentru recuperarea cât mai bună și într-un timp cât mai scurt a bolnavilor, victime ale unor accidente fizice sau ale unor boli grave, care îi imobilizează la pat sau în cărucioare.

În Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală, întreg personalul este vaccinat impotriva COVID-19 și fiecare pacient este testat PCR la internare, dar și la ieșirea din spital, fiind singurul din România care asigură testare PCR la externare. Accesul familiilor se face în mod controlat, echipate  și doar când este nevoie, pentru a evita orice risc pentru pacienți. Toate spațiile sunt curățate și dezinfectate, nebulizate, în mod obligatoriu de două ori pe zi și ori de câte ori este nevoie. Halatele de unică folosință, manușile și măștile de protecție fac parte din abundență din consumabilele spitalului.

Recuperare medicală cu internare

content-image

”Eu am venit aici pe targă. Cei de la Spitalul Sfântul Sava mi-au dat încă o șansă la viață. Aveam pareză, nu puteam să mișc picioarele, când am fost adus aici. Acum plec pe propriile picioare".

Terapeuții Spitalului Sfântul Sava l-au înscris într-un program de recuperare medicală care a vizat:

• îmbunătățirea controlului motor bilateral;

• creșterea forței musculare;

• exersarea transferului în șezut, la marginea patului;

• exerciții de mers și de echilibru;

• creșterea toleranței la efort;

• antrenament pentru mersul cu cadrul.

Rezultatele au început să apară după prima săptămână, iar la finalul perioadei de recuperare, a plecat acasă pe propriile picioare. Este o poveste scurtă, reală, despre reușită. A personalului specializat în recuperare medicală, dar și a pacienților. Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

content-image

foto 2 - Palier cu saloane pe unul dintre cele trei etaje ale Spitalului Santul Sava

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.