Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI, informare de ULTIM MOMENT despre incidentele din secțiile de vot

Ultima Ora breaking news

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că votul a început la ora 7 dimineața fără incidente deosebite, peste 30.000 de angajați fiind mobilizați ca votul să se desfășoare normal. Peste 500 de tineri au împlinit, duminică, 18 ani și pot vota pentru prima oară, conform Mediafax.

„La ora 7, procesul de vot a început fără incidente deosebite”, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

La alegerile prezidențiale, pot vota cetățenii care au vârsta de 18 ani. 534 de tineri au împlinit chiar duminică 18 ani și pot vota pentru prima dată. 627 de persoane aflate în centrele de reținere și arest preventiv ale Poliției Române au formulat cereri pentru a vota duminică, mai anunță sursa citată.

Nu au drept de vot debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

37.000 de angajați ai MAI sunt mobilizați pentru a se asigura că procesul electoral se desfășoară în condiții normale.

„13.800 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri operative ale ministerului asigură ordinea publică la nivel național, iar 3.600 de specialişti au ca misiune soluționarea sesizărilor privind posibile incidente electorale. Alți 20.000 de angajați ai MAI asigură paza și protecția celor 18.748 de secții de votare din întreaga țară”, mai transmite Monica Dajbog.

De asemenea, ministrul Ion Marcel Vela a solicitat tuturor angajaților MAI ca activitățile de duminică să fie marcate de „maximă rigurozitate și echidistanță”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.