Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI lucrează la un proiect revoluționar - Persoanele dispărute vor putea fi localizate prin telefon

Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, vineri, că instituția pe care o conduce va pune în dezbatere publică luna viitoare un proiect de lege prin care instituțiile statului să poată utiliza tehnologiile moderne din posesia persoanelor dispărute, pentru localizarea acestora mai ușor.

"O prioritate privește eficientizarea modului în care acționăm în cazul persoanelor dispărute. Mai exact, am întâlnit în practică diverse situații în care copii, persoane în vârstă sau unele bolnave, nu s-au mai întors acasă, s-au pierdut sau pur și simplu au plecat, în mod voluntar, de la domiciliu. Familiile, evident, că se îngrijorează și raportează la Poliție dispariția. Aici apare problema.În perioada în care aproape fiecare copil sau vârstnic are un telefon mobil, instituțiile statului nu pot utiliza tehnologiile moderne pentru localizarea unei astfel de persoane vulnerabile, pentru că, în caz de dispariție, nu se deschide automat un dosar penal și, neexistând un dosar, nu se pot utiliza mijloacele tehnologice prevăzute de procedura penală", a declarat, vineri, Carmen Dan, la bilanțul instituției.

Traian Băsescu, laude pentru Tudorel Toader și critici pentru noua propunere de ministru al Justiției - Nicolicea va avea abordare de politruc

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că această imposibilitatea a autorităților de a se folosi de tehnologia modernă din posesia oamenilor vine în condițiile în care "în țara în care se discută de tot felul de protocoale, mandate sau localizări sau ascultări pentru orice fel de situații, dar mai puțin pentru atunci când viața copiilor noștri sau a bunicilor noștri este în pericol".

"Așadar, lucrăm la un proiect de lege prin care să dăm posibilitatea autorităților să folosească aceste mijloace pentru situațiile de dispariție a acestor persoane vulnerabile pentru care, orice întârziere în găsirea lor, reprezintă un risc pentru integritate sau viață", a completat Carmen Dan.

Ministrul a mai precizat că proiectul de lege va fi pus în dezbatere publică cel mai probabil luna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.