Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI, mesaj pentru șoferi: Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe şosele

ninsoare

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe şosele din ţară, mai multe porturi maritime şi fluviale sunt închise, iar unele trenuri au întârzieri semnificative, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

Pe sectorul Bucureşti - Drajna al autostrăzii A 2, între kilometri 35 - 105, şapte utilaje acţionează pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, nefiind necesară închiderea circulaţiei, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia informare şi relaţii publice a MAI.

Eduard Hellvig, audiat în scandalul SMS. Două valize cu documente, aduse la Comisia de control SRI


"În acest moment sunt în desfăşurare intervenţii în judeţul Giurgiu, pe DJ 601, între localităţile Ianculeşti şi Uzunu, unde un autotren în care se află o persoană a rămas blocat în zăpadă, fiind nevoie de intervenţia reprezentanţilor autorităţilor locale. În judeţul Brăila, pe DJ 211A, între localităţile Viziru şi Mihai Bravu, şase autotrenuri în care se aflau şase persoane au rămas blocate în zăpadă, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor CNAIR şi SDJ", se mai arată în comunicat.

SURPRIZĂ România, dată exemplu lui Donald Trump în The Washington Post


Conform aceleiaşi surse, în ultimele 24 de ore, au intervenit în judeţele afectate de fenomenele meteorologice peste 3.500 de angajaţi ai MAI cu 1.676 mijloace, precum şi 168 lucrători cu 84 mijloace din cadrul autorităţilor locale. Astfel, s-a intervenit pentru deblocarea a 34 autovehicule şi 76 de persoane în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ialomiţa, iar în judeţul Argeş o gravidă din localitatea Păuleşti a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în condiţii de siguranţă. 

La nivelul CNAIR s-a acţionat cu 1.091 de utilaje, fiind utilizate 9.550 de tone de material antiderapant, sare şi nisip, precum şi 29 de tone de soluţie chimică. 

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu se circulă cu restricţie de tonaj pentru autovehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone. 

"Referitor la traficul feroviar, au fost înregistrate întârzieri semnificative (peste 60 de minute) ale unor trenuri de pe ruta Braşov - Constanţa. De asemenea, din cauza poleiului, au fost impuse restricţii de viteză, până la 80 km/h, pe tronsoanele: Constanţa - Valul lui Traian şi Feteşti - Dragoş Vodă", se mai menţionează în comunicatul MAI. 

Conform sursei citate, sunt închise porturile maritime şi fluviale în judeţele Constanţa, Mehedinţi (Severin şi Orşova), Caraş-Severin (Moldova Veche), Călăraşi (Olteniţa şi Călăraşi), Tulcea (Sulina). În schimb, toate aeroporturile sunt operaţionale şi nu au fost înregistrate curse aeriene anulate sau cu întârzieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.