Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de 300 de persoane au murit în Iran de la începutul tulburărilor, potrivit Gardienilor Revoluţiei

FARS
Gardienii Revolutiei

Mai mult de 300 de persoane au murit în Iran de la începutul mişcării de contestare provocate de decesul la 16 septembrie al tinerei kurde Mahsa Amini, reţinută de poliţie pentru încălcarea codului vestimentar strict pentru femei, a indicat luni seară generalul Amirali Hajizadeh, comandant al forţei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, transmite AFP.

'Toată lumea din ţară a fost afectată de moartea acestei doamne. Nu am ultimele statistici, dar cred că am avut poate mai mult de 300 de martiri şi persoane ucise printre copiii cei mai buni ai acestei ţări în urma acestui incident', a declarat generalul Hajizadeh, făcând aluzie la forţele de ordine şi la manifestanţi, într-un video postat de agenţia de presă Mehr, potrivit Agerpres.

În acest bilanţ figurează zeci de membri ai forţelor de ordine ucişi în confruntări cu manifestanţi ori asasinaţi, potrivit autorităţilor iraniene.

Bilanţul se apropie de cel difuzat de Iran Human Rights (IHR), ONG cu sediul în Norvegia, care a vorbit despre cel puţin 416 persoane 'ucise în cursul reprimării manifestaţiilor în Iran'.

Potrivit IHR, bilanţul cuprinde persoanele ucise în manifestaţiile legate de moartea Mahsei Amini şi pe cele care şi-au pierdut viaţa în violenţele din Sistan-Balucistan, o provincie din sud-estul Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.