Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de 70% din pacienții internați pentru recuperare medicală sunt tineri

arhiva personala
Alina Ion

Peste 70% din pacienții Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, sunt tineri, spune Alina Ion, manager și fondatoarea centrului medical.

Majoritatea dintre aceștia au suferit accidente, cu fracturi ale coloanei vertebrale, care i-au lăsat imobilizați la pat sau în cărucioare.

Sunt însă și tineri cu accidente vascular cerebrale (AVC), numărul acestora fiind în creștere alarmantă în ultimii ani, dar și cu alte afecțiuni neurologice.

”La Spitalul Sfântul Sava, avem programe intensive de recuperare medicală, cu două-trei sau mai multe ședințe pe zi, de kinetoterapie, fizioterapie și masaj medical, gimnastică medicală, reflexoterapie. Pot fi și mai multe ședințe zilnice, dacă pacientul își dorește și poate efectua aceste exerciții. Pentru noi, important este să trimitem cât mai repede pacientul acasă, pe picioarele lui, iar nu să-l ținem internat cât mai mult timp. De aceea, avem pachete de internare de 10 și 14 zile.

Cu cele peste 100 de echipamente medicale, cele mai multe aduse, în premieră, în România, putem recupera în condiții foarte bune și pacienții care au suferit AVC”, spune Alina Ion, care menționează că spitalul de recuperare medicală are medici 24 de ore din 24, angajați ai Spitalului Sfântul Sava în proporție de 80%. Astfel, aceștia cunosc bine pacienții și pot interveni rapid și eficient, în caz de urgență.

Avem un sistem medical pluridisciplinar, cu medic chirurg, care să monitorizeze post-operator pacienții, și medic neurolog. Avem medic specialist în recuperare medicală, medic de medicină internă, medic diabetolog medic gastroenterolog, medic infecționist. Fiecare salon are sistem de supraveghere video permanentă, cu monitoare în cabinetele de gardă. Astfel, orice nevoie a unui pacient este rapid rezolvată”, își prezintă echipa, managerul Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava.

content-image

Spitalul are și o secție de paliație și monitorizare a funcțiilor vitale, în regim ATI. Aici, pacienții care suferă de boli incurabile sunt bine îngrijiți 24 de ore din 24, fiind aplicată terapia durerii și menținerea demnității umane până în ultima clipă.

Pacienții beneficiază de internare în condiții excelente și au asigurate trei mese pe zi, pregătite în bucătăria spitalului, iar nu prin catering.

”Bucătarii sunt profesioniști, iar noi ținem mult la modul în care arată mâncarea în farfurie, la platingul fiecărei porții. Considerăm că la recuperarea pacienților contribuie și modul în care este pregătită mâncarea și aranjată masa, modul în care i se vorbește, cât de frumos este salonul în care este internat, completând importanța pregătirii foarte bune a medicilor, asistenților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților. În recuperarea medicală, toate converg. Eu consider pacienții ca fiind familia mea”, afirmă managerul Spitalului Sfântul Sava, Alina Ion.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.