Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de două milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână

Agerpres
someri somaj

Economia americană a cunoscut o nouă săptămână în care mai mult de două milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj, ceea ce duce numărul total al noilor cereri pentru alocaţii de şomaj depuse de la mijlocul lunii martie în SUA la peste 40 de milioane, transmite AFP.

Departamentul american al Muncii a informat joi că 2,12 milioane de persone au solicitat pentru prima dată o alocaţie de şomaj în săptămâna 10-16 mai, mai puţin faţă de o cifră revizuită de 2,446 milioane în săptămâna anterioară, dar totuşi mai mult decât estimau analiştii (1,9 milioane), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

În total, de la oprirea brutală a economiei americane la mijlocul lunii martie, după introducerea măsurilor de izolare pentru a opri răspândirea virusului, peste 40,7 milioane de persoane au depus cereri pentru acordarea de ajutoare de şomaj. Însă numărul de cereri pentru ajutoare de şomaj este într-o continuă scădere, după ce în ultima săptămână a lunii martie a atins un record istoric de 6,8 milioane de cereri.

De asemenea, Departamentul american al Muncii a dat publicităţii o nouă estimare cu privire la evoluţia Produsului Intern Brut în primul trimestru al acestui an. Conform acestei estimări, PIB-ul SUA a înregistrat o cădere de 5% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, o contracţie puţin mai gravă decât cea de 4,8% anunţată iniţial. Aceasta a fost prima cădere trimestrială a PIB-ului înregistrată de SUA după criza financiară mondială din 2008.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 100.000 de morţi înregistrate din cauza noului coronavirus, un bilanţ net superior celorlalte ţări ale lumii. SUA au înregistrat până prezent circa 1,7 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care aproape 385.000 de persoane au fost declarate vindecate, potrivit acestei universităţi americane. Numărul real al deceselor şi contaminărilor este însă mult mai ridicat, sunt de părere experţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.