Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de trei sferturi dintre băncile centrale iau în considerare să lanseze o monedă digitală (CBDC)

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Peste 80% dintre băncile centrale sunt interesate să lanseze o monedă digitală a Băncii Centrale (CBDC) sau au făcut-o deja conform cercetărilor efectuate de firma de contabilitate PwC.

Al doilea raport anual al indicelui CBDC global, lansat luni, 4 aprilie, măsoară nivelul de maturitate al unei bănci centrale în implementarea propriei monede digitale. Raportul a inclus și o prezentare generală a monedelor stabile pentru prima dată, conform cointelegraph.com.

Haydn Jones, specialist în Blockchain și Crypto la PwC UK a declarat în raport că „peste 80% dintre băncile centrale iau în considerare lansarea unui CBDC sau au făcut-o deja”.

Raportul clasează din 100 atât CBDC-urile de vânzare cu amănuntul, care sunt emise pentru utilizare de către publicul larg, cât și CBDC-urile angro pentru utilizarea de către instituțiile financiare care dețin la banca centrală.

Potrivit raportului, CBDC-urile de vânzare cu amănuntul au atins un nivel mai mare de maturitate în comparație cu omologii lor angro. „eNaira” din Nigeria, de exemplu, a primit un scor de 95, marcând-o ca fiind cea mai dezvoltată atât în ​​​​categoriile de vânzare cu amănuntul, cât și în cele cu ridicata.

De asemenea, de notat în categoria retail a fost Bahamas, prima țară care a lansat vreodată un CBDC - Sand Dollar. Jam-Dex- ul jamaican este programat să fie lansat în acest an, iar Thailanda a făcut lista pentru dezvoltarea și testarea CBDC anunțată în august anul trecut.

Thailanda și Hong Kong s-au clasat în fruntea categoriei angro pentru proiectul lor comun mBridge axat pe plăți transfrontaliere , Singapore și Franța s-au clasat, de asemenea, pe locul înalt pentru explorarea continuă a proiectelor CBDC.

Jones a comentat, de asemenea, nivelul de maturitate și de pregătire la care se află în prezent băncile centrale din întreaga lume. El a spus:

„Țările se află la niveluri diferite de maturitate cu CBDC și fiecare țară are diferiți factori de motivare. Creșterea incluziunii financiare, facilitarea plăților transfrontaliere și controlul criminalității financiare sunt toți factori care intră în joc. Ne așteptăm ca cercetarea, testarea și implementarea CBDC să se intensifice în 2022.”

Raportul a oferit o prezentare generală a primelor zece monede stabile fixate în USD în funcție de capitalizarea pieței și a discutat despre cum funcționează și cu ce sunt susținute.

Acesta a menționat că stablecoins au devenit o „parte integrantă a ecosistemului cripto” și este „imposibil” ca orice fond sau instituție „să fie activ în cripto fără a utiliza stablecoins”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.