Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de un sfert dintre milenialii din SUA intenționează să folosească criptomonede pentru a-și finanța pensia

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Potrivit unui sondaj recent publicat de Investopedia, 28% dintre millennials din SUA intervievați au spus că se așteaptă să folosească criptomoneda pentru a se întreține la pensie – o cifră care a fost mai mare decât cei care au spus că vor folosi economii (25%) și investiții în acțiuni (27). %) pentru a-și finanța pensionarea. Între timp, 20% dintre respondenții generației X și 17% dintre respondenții generației Z au spus același lucru. Sondajul, realizat în spiritul Lunii educației financiare, a fost administrat la 4.000 de adulți din SUA cu vârste cuprinse între 18 și 76 de ani, conform cointelegraph.com.

În alte domenii, aproximativ 50% dintre respondenții de toate vârstele și-au evaluat cunoștințele financiare în materie de consum, plata impozitelor, economii, gestionarea datoriilor și managementul asigurărilor drept „avansate”. Cu toate acestea, doar 27% dintre cei chestionați au spus că au înțeles multe în privința criptomonedelor, cel mai mic scor dintre cele opt concepte enumerate în chestionar.

Cu toate acestea, o parte semnificativă a milenialilor (41%) au spus că au cunoștințe avansate despre activele digitale, urmate de Gen X și Gen Z, la 30% și, respectiv, 29% și, în sfârșit, baby boomers la 8%.

Potrivit raportului, cu cât participanții sunt mai tineri, cu atât vârsta medie estimată de pensionare este mai mică. În timp ce majoritatea baby boomersului nepensionați plănuiesc să nu mai lucreze la 68 de ani, majoritatea generației Z intervievate doresc să se pensioneze la 57 de ani. Pentru a combate analfabetismul financiar din țară, Departamentul Trezoreriei din SUA a lansat recent o nouă inițiativă pentru a crește gradul de conștientizare a riscurilor implicate de investiții în active digitale.

Aceasta include proiectarea de materiale educaționale care să informeze publicul cum funcționează criptoactivele și care diferă de investițiile tradiționale, cum ar fi acțiunile. După cum au spus oficialii Trezoreriei, principalul vârf de lance este „creșterea gradului de conștientizare fără a încerca să elimine noile tehnologii și noi inovații”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.