Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult state europene reiau zborurile de returnare a solicitanţilor de azil, în Afganistan

Totul Verde
avion sosea

Mai multe state europene au reluat zborurile de returnare a solicitanţilor de azil în Afganistan, suspendate în ultimele luni din cauza pandemiei, au informat miercuri oficiali de la Kabul, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Germania, Austria, Suedia, Bulgaria şi Ungaria au luat deja măsuri de a deporta afgani cărora le-au fost respinse cererile de azil.

Un grup de 11 de solicitanţi de azil respinşi au sosit la Kabul în cursul dimineţii de miercuri după ce au fost deportaţi din Austria şi Bulgaria, a declarat pentru dpa un responsabil din Ministerul afgan pentru Refugiaţi şi Repatriere.

Un alt grup urma să vină din Suedia cu acelaşi zbor, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza unei probleme legate de coronavirus, a menţionat un oficial afgan.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Zborul a fost împiedicat de activişti, a scris pe Facebook liderul asociaţiei migranţilor afgani în Suedia, Ahmed Aklil Khalil.

Potrivit unui oficial de la Kabul, Ungaria a dorit să returneze câţiva cetăţeni afgani, însă Afganistanul a protestat, invocând încălcarea unui acord între cele două state.

Şi Germania urmează să returneze, după o pauză de peste nouă luni, un grup de afgani ale căror cereri de azil au fost respinse. Avionul din Germania este programat să aterizeze la Kabul joi, au indicat oficiali afgani.

Deportările au fost un subiect foarte controversat, criticii spunând că Afganistanul este prea periculos pentru a fi returnaţi solicitanţi de azil. Civilii sunt frecvent ţinta atacurilor talibanilor şi grupării extremiste Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.