Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe biserici ale unor parohii din Arh. Târgoviştei au fost iluminate în roşu de ziua de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor

basilica.ro
Arhiepiscopia Târgoviştei

Mai multe biserici ale unor parohii şi mănăstiri din Arhiepiscopia Târgoviştei au fost iluminate în roşu de Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Lăcaşurile iluminate în roşu, culoare care simbolizează sângele martirilor, se află în strânsă legătură cu personalitatea Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor este sărbătorită anual în data de 16 august. Sărbătoarea a fost instituită prin legea nr. 134/2020, potrivit Basilica.ro.

Rolul acestei zile este de a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura și amploarea persecuției creștine, care continuă și în prezent.

Potrivit Open Doors, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, opt creștini sunt uciși în fiecare zi pentru credința lor la nivelul întregii lumi.

Organizația a raportat un număr de peste 260 de milioane de creștini care au fost persecutați în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.