Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare şi consolidare

bulina rosie

Douăzeci de clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare şi consolidare, toate construite în anii 1900, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Alte două au fost deja demolate din motive de siguranţă, spune Primăria Capitalei. Potrivit instituţiei, 18 clădiri sunt în faza de reproiectare, iar alte cinci urmează să intre în pregătirea documentaţiei de proiectare, scrie news.ro.

În bugetul municipalităţii pe acest an au fost alocate 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, existând de asemenea şi mai multe instituţii în administrarea Primăriei Capitalei care să se ocupe de acest lucru, printre care şi Compania Municipală Consolidări SA.

Astfel, în ultimele opt luni au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului, toate construite în perioada anilor 1900, o parte dintre ele monumente istorice.

Foto: PMB

Astfel, în ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului. Dintre acestea, două au fost deja demolate din motive de siguranţă, iar la celelalte lucrările se află în diverse stadii de execuţie, precizează Primăria Capitalei.

Potrivit municipalităţii, la cinci dintre cele 20 de clădiri, de pe strada Blănari nr. 2, 6, 8 şi 10 şi de pe strada Franceză nr. 30, lucrările de punere în siguranţă au fost deja finalizate şi a început consolidarea propriu-zisă, iar la alte 15 a fost începută prima etapă a procesului de consolidare, adică punerea în siguranţă.

Foto: PMB

Imobilele la care se lucrează pentru consolidare şi reabilitare se află pe strada Blănari nr. 2-6-8-10, strada Franceză nr. 30, strada Spătarului nr. 36, strada Baia de Fier nr. 5, strada Bărăţiei nr. 50, Calea Moşilor nr. 215 E/195, nr. 82, nr, 74, nr. 84, Str Lipscani nr. 75, strada Mătăsari nr. 44, strada Mântuleasa nr. 11, strada Sfinţilor nr. 13, strada sg. Năstase Pamfir nr. 24, Calea Şerban Vodă nr. 107, strada Gladiolelor nr. 11, strada Biserica Enei nr. 14.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că aceste clădiri erau în stare avansată de degradare şi reprezentau un pericol pentru cei care locuiau în ele, dar şi pentru cei care treceau prin zonă. În ceea ce priveşte familiile care locuiau în aceste imobile, ele au fost mutate în locuinţele de necesitate din Piaţa Naţiunile Unite, deţinute de PMB, care au fost modernizate recent.

Citește și: Inundațiile au făcut ravagii în România - Drumuri blocate, trafic feroviar afectat în mai multe județe

„Administraţia Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentaţii pentru efectuarea de expertize tehnice şi DALI. Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcţii şi legislaţia în domeniu şi un număr de 5 imobile vor intră în pregătirea documentaţiei de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS”, precizează municipalitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.