Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe cocktailuri Molotov au fost lansate în semn de protest faţă de un program umoristic în care Iisus este înfăţişat ca homosexual

Instructables.com
Cocktail Molotov

Mai multe cocktail-uri Molotov au fost lansate marţi asupra sediului unei trupe de umorişti brazilieni din Rio de Janeiro, după ce Netflix a difuzat un program controversat de umor în care Iisus este înfăţişat ca homosexual, informează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

"În dimineaţa zilei de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, sediul Porta dos Fundos a fost ţinta unui atac" care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat colectivul de umorişti. 

Porta dos Fundos a condamnat "orice act de violenţă" şi a declarat că speră că "cei responsabili pentru aceste atacuri vor fi găsiţi şi pedepsiţi". Atacul a fost filmat de camere de supraveghere.

Citește și: Cel puțin 35 de civili, majoritatea femei, au murit în urma unui atac în Burkina Faso

"Prima ispită a lui Hristos", un videoclip de 46 de minute, a fost difuzat pe Netflix pe 3 decembrie. Programul a stârnit un val de proteste, în special printre evanghelici şi o parte din catolici, iar sute de mii de oameni au semnat o petiţie prin care au cerut retragerea clipului de pe Netflix. 

Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a susţinut că şi-a anulat abonamentul la Netflix şi a asigurat că platforma este "posedată de o forţă demonică", descriind videoclipul drept o "blasfemie vulgară şi lipsită de respect". 

Canalul YouTube al umoriştilor Porta dos Fundos are 16.2 milioane de abonaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.