Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe companii şi organizaţii caritabile din Anglia au oferit luni mese gratuite pentru copiii nevoiaşi

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Mai multe companii şi organizaţii caritabile din Anglia au oferit luni mese gratuite pentru copiii nevoiaşi, un gest care constituie un dezastru în materie de relaţii publice pentru guvernul conservator de la Londra, care săptămâna trecută a decis să nu ofere vouchere de mâncare pentru familiile sărace în timpul vacanţei intersemestriale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Aproximativ 1,3 milioane de copii din Anglia sunt eligibili pentru a primi mese gratuite la şcoală. După o campanie demarată de atacantul echipei de fotbal Manchester United, Marcus Rashford, în ideea de a oferi un sprijin suplimentar familiilor nevoiaşe în tipul crizei coronavirusului, guvernul de la Londra a decis să ofere familiilor vouchere alimentare şi în timpul vacanţei de vară. Însă săptămâna trecută, acelaşi guvern de la Londra a votat să nu mai ofere vouchere alimentare în timpul vacanţei şcolare care a început luni şi se încheie la finele lunii octombrie.

În replică, o serie de cafenele, restaurante, brutării, pub-uri, cluburi de fotbal, hoteluri şi chiar şi un templu Sikh au răspuns la decizia guvernului prin planuri vizând donarea unor mese către copii nevoiaşi.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

"Nu avem prea mulţi bani dar nu suntem pregătiţi să stăm degeaba şi să fim îngrijoraţi în legătură cu copiii care nu primesc o masă în vacanţa de la mijlocul semestrului", a anunţat centrul de joacă Oceans of Fun din oraşul Nottingham, care a oferit copiilor eligibili mâncare caldă sau rece.

În fruntea campaniei este Marcus Rashford, atacantul de 22 de ani al echipei Manchester United. "Cei care au venit în sprijinul comunităţilor noastre, vă rog să continuaţi să faceţi acest lucru", a scris Marcus Rashford pe contul său de Twitter, unde sunt mai multe zeci de oferte pentru alimente gratuite.

Premierul Boris Johnson a apărat decizia de săptămâna trecută a executivului, subliniind că guvernul oferă sprijin prin alte mijloace precum creşterea ajutoarelor sociale şi a finanţării pentru autorităţile locale. "Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că niciun copil nu va suferi de foame la iarnă, în timpul sărbătorilor", a spus Boris Johnson, care de altfel a salutat eforturile făcute de Marcus Rashford.

Cu toate acestea, la presiunile venite din partea alegătorilor nemulţumiţi, mai mulţi parlamentari conservatori au cerut guvernului să îşi regândească punctul de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.