Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe investiţii în hârtii decât în asfalt - Studii de fezabilitate avem, ne lipsesc autostrăzile

F. P.
news.ro
autostradă Brașov-Cluj-Borș

România are pe hârtie peste 4.900 de kilometri de autostradă și drum expres. Din aceștia, în trafic sunt peste 900 de kilometri, peste 360 au constructori și alți 300 sunt în licitație pentru construcție. Pentru cei mai mulți, peste 2.500 de kilometri, sunt comandate studii de fezabilitate, conform economica.net.

Codașă a Europei la capitolul șosele de mare viteză, România ar putea depăși anul acesta borna de 1.000 de kilometri în trafic, potrivit așteptărilor ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Chiar și așa, va fi atins abia 20% din potențialul de autostrăzi și drumuri expres al României, de peste 4.900 de kilometri.

Potrivit sursei citate, cea mai mare parte din potenţialele autostrăzi, peste 2.500 de kilometri, sunt în etapa de elaborare/completare studiu de fezabilitate sau proiectare, fie în licitație pentru contractarea acestor servicii.

Cel mai mare proiect aflat în această etapă este Autostrada Moldovei (A7), cu aproape 360 de kilometri, incluzând tronsoanele până la Siret. După Ploiești – Buzău, încă trei tronsoane din A7 ar uma să fie lansate până la sfârșitul anului la licitație pentru construcție, potrivit lui Cătălin Drulă.

În etapa de elaborare a studiului de fezabilitate se află și cei peste 300 de kilometri din Autostrada Unirii (A8).

Anul acesta, statul a mai comandat studiu de fezabilitate și pentru alți peste 300 de kilometri din Autostrada Sudului (tronsoanele București – Alexandria și Craiova – Lugoj).

În studiu se mai află Autostrada A13 Brașov – Bacău, dar și aproape 200 de kilometri din Autostrada Nordului (Baia Mare – Suceava).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.