Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe localităţi din judeţul Arad se confruntă cu presiune scăzută la apa potabilă, pe fondul secetei

Pinterest
robinet apa

Mai multe localităţi din judeţul Arad se confruntă, de câteva zile, cu presiune scăzută la apa potabilă provenită din reţea, autorităţile precizând că motivul este seceta, astfel că fac din nou apel la populaţie să folosească apa cu responsabilitate.

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă Arad, 17 localităţi din judeţ se confruntă cu probleme legate de presiune.

"În condiţiile lipsei precipitaţiilor din ultima perioadă, în localităţile Ineu, Bocsig, Mânerău, Răpsig, Hăşmaş, Beliu, Tăgădău, Archiş, Comăneşti, Şuşag, Avram Iancu, Vasile Goldiş, Coroi, Chişlaca, Craiva, Siad şi Rogoz presiunea apei potabile este mai scăzută, pentru refacerea rezervei de apă în instalaţiile de distribuţie", a transmis, vineri, Compania de Apă Arad, potrivit Agerpres.ro.

Conform sursei citate, "seceta din ultima perioadă, temperaturile foarte ridicate şi lipsa precipitaţiilor duc la creşterea consumului de apă".

"Astfel, în perioadele secetoase, când rezerva de apă este redusă, Compania de Apă Arad face apel la toţi utilizatorii să înţeleagă că apa potabilă (adică cea tratată în staţiile de tratare ale uzinelor de apă) trebuie folosită responsabil şi doar pentru consum propriu, igienă personală, uz gospodăresc (spălarea vaselor şi a hainelor) şi adăparea animalelor din gospodărie. Utilizarea apei din reţelele de distribuţie în alte scopuri, adică pentru irigarea culturilor sau a gazonului, duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare şi diminuează eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal", a mai transmis Compania de Apă.

Marţi, compania anunţase că va raţionaliza apa în trei localităţi în perioada de caniculă. În Gurba, Şicula şi Chereluş, furnizarea apei potabile este întreruptă în intervalul orar 09:00 - 12:00 şi 18:00- 21:00 "pentru refacerea rezervei de apă, în condiţii de secetă accentuată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.