Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe ONG-uri deplâng decesul unui copil de șase ani în naufragiul unei ambacațiuni în apropiere de Samos, Grecia

realitatea.md
naufragiu

Mai multe organizaţii neguvernamentale au deplâns, luni, decesul unui copil de şase ani în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi survenit duminică în largul insulei greceşti Samos, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"Suntem în 2020 şi continuă să moară oameni la frontierele Europei", şi-a exprimat indignarea organizaţia Medici fără Frontiere.

"Această nouă tragedie arată necesitatea urgentă de a găsi căi sigure şi legale" care să le permită solicitanţilor de azil să ajungă în Europa, a estimat la rândul său Consiliul european pentru refugiaţi şi persoane în exil.

"În total, pe coasta sudică a insulei Samos au fost recuperaţi 24 de migranţi şi corpul neînsufleţit al unui băiat minor", au anunţat duminică seara într-un comunicat gărzile de coastă ale Greciei.

Aproape de locul naufragiului au fost recuperaţi mai întâi corpul copilului şi o femeie care a supravieţuit, a indicat agenţia de presă greacă ANA. Ceva mai târziu alţi zece migranţi au fost salvaţi din apele mării de gărzile de coastă, în timp ce alţi şase migranţi au ajuns pe ţărmul insulei înot. În fine, şapte migranţi dispăruţi au fost recuperaţi în cursul serii.

Citește și: Judecătoarea Evelina Oprina, care și-a anunțat candidatura la șefia CSM, acuză jocuri subterane: 'Alții au, doresc și pot să aibă asemenea preocupări'

Tatăl copilului mort, un afgan de 25 de ani, a fost arestat pentru "punerea în pericol a unui minor", iar un alt afgan de 23 de ani a fost arestat sub bănuiala că a fost călăuza grupului.

Samos este una dintre cele cinci insule greceşti din Marea Egee care dispun de centre de identificare şi primire pentru refugiaţi şi migranţi pe perioada analizării solicitării lor de azil.

Tabăra Vathy din insula Samos, creată pentru 648 de persoane, găzduieşte în prezent 3874 de solicitanţi de azil, în condiţii sordide.

Totuşi, potrivit Ministerului grec al migraţiilor, sosirile de migranţi dinspre Turcia au scăzut cu 73% comparativ cu anul precedent. În primele nouă luni ale acestui an, pe insulele greceşti au ajuns 12.289 de migranţi, faţă de 44.734 în aceeaşi perioadă din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.