Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe ONG-uri se opun numirii lui Gunther Oettinger în executivul Parlamentului European

Mai multe ONG-uri europene au adresat joi o scrisoare deschisă europarlamentarilor, cerându-le să se opună ca germanul Günther Oettinger să ocupe portofoliul Resurselor Umane în Comisia Europeană, considerându-l 'nepotrivit' pentru acest post din cauza unor remarci controversate, transmite AFP, conform agerpres.

Günther Oettinger, comisar pentru economia digitală, preia în ianuarie portofoliul bulgăroaicei Kristalina Gheorghieva, fost vicepreşedinte al executivului comunitar, demisionată pentru a lucra la Banca Mondială.

Citeşte şi: Budapesta intră în noi clinciuri dure cu Bruxellesul: 'Este o IDIOŢENIE'

Germanul va fi audiat luni de eurodeputaţii din comisia de buget, în cadrul unui 'schimb de vederi'. Audierea nu va fi urmată de un vot, însă membrii comisiei îşi vor face cunoscută opinia într-o scrisoare către preşedintele PE.

'Considerăm că (comisarul) Oettinger nu este potrivit pentru a superviza (portofoliul) de Resurse Umane la Comisia Europeană', afirmă cele zece organizaţii, printre care Transparency International, Oxfam şi Corporate Europe Observatory (CEO).

Acestea îl acuză pe Oettinger de 'remarci rasiste, sexiste şi homofobe de mai multe ori în trecut', reproşându-i că nu inspiră suficientă încredere în materie de etică şi transparenţă.

Oettinger a provocat un scandal în Germania şi critici din partea Beijingului, după unele afirmaţii controversate făcute la sfârşitul lunii octombrie la Hamburg, în faţa unor şefi de companii, şi difuzate pe internet. El s-a referit în aceeaşi zi şi la 'căsătoria între homosexuali' ce va fi 'impusă în curând', în opinia sa, în Germania. Oettinger şi-a cerut scuze ulterior.

La mijlocul lunii noiembrie, el a fost supus unor noi critici pentru că a călătorit cu avionul privat al omului de afaceri german Klaus Mangold, considerat un apropiat la Moscovei. Executivul comunitar şi-a reconfirmat însă încrederea în comisarul german, dând asigurări că nu a existat un conflict de interese.

'Comisarul responsabil cu Resursele Umane trebuie să constituie un exemplu', susţin ONG-urile menţionate, cerându-le eurodeputaţilor 'să se opună' ca Oettinger să ocupe acest portofoliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.