Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe organizaţii neguvernamentale pentru ajutorarea refugiaţilor au instalat 13.000 de scaune în faţa Reichstagului pentru migranţii din Insula Lesbos

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Mai multe organizaţii neguvernamentale pentru ajutorarea refugiaţilor au instalat luni în faţa clădirii Reichstagului la Berlin 13.000 de scaune albe pentru a reclama evacuarea taberelor supraaglomerate din Grecia, în special a celei de la Moria, pe Insula Lesbos, a transmis corespondentul agenţiei France Presse, potrivit AGERPRES.

Cele 13.000 de scaune simbolizează persoanele care trăiesc în condiţii sanitare catastrofale la Moria, principala tabără de migranţi din Grecia, au precizat ONG-urile Seebrücke, Sea-Watch, Campact şi #LeaveNoOneBehind, la originea acestei acţiuni.

Situat în apropierea Porţii Brandenburg, Reichstagul este sediul Bundestagului, camera inferioară a parlamentului federal german.

Citește și: Robert Turcescu îi desființează pe Vlad Voiculescu și pe Dacian Cioloș: ‘Țineți minte cuplul ăsta, că sunt Tovarășul și Tovarășa vremurilor noi’

Aceste scaune trebuie să amintească, de asemenea, că oraşe şi landuri federale, în primul rând aflându-se Berlinul, s-au declarat dispuse să ia în îngrijire migranţi reţinuţi în aceste tabere insalubre de pe insulele greceşti.

"Bundestagul este în vacanţă de vară, dar catastrofa umanitară de la frontierele externe ale UE nu este", au deplâns aceste ONG-uri.

De la începutul anului numai 465 de migranţi au fost evacuaţi din aceste tabere spre Germania, mai ales copii bolnavi şi familiile acestora.

Berlinul s-a angajat, totuşi, să primească peste o mie.

Citește și: Poliția, reacție de ultimă oră: Ce se întâmplă cu fetele care au lovit și batjocorit o altă adolescentă – Amenzi aplicate părinților

"Este absolut absurd când vezi suferinţa acolo la faţa locului şi bunăvoinţa de aici, în Germania, pentru a fi luaţi în îngrijire", au adăugat organizaţiile.

Peste 12.700 de persoane trăiesc înghesuite în tabăra de la Moria, a cărei capacitate de primire este de 2.800 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.