Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe partide politice anunță proteste la sediul Comisiei Electorale Centrale

www.jurnalistii.ro
proteste Chișinău

PAS, PLDM și PPDA anunță proteste, după ce CEC a decis organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite știri.md

Într-un comunicat de presă, PAS anunță că protestul va avea loc luni, 7 iunie, în fața sediului CEC.

"Vă așteptăm pe toți luni, 7 iunie, ora 12:00, în fața sediului CEC pentru a cere respectarea dreptului la vot. Cerem CEC să-și revizuiască decizia și să majoreze numărul de secții de vot în diasporă. Cerem CEC să respecte cetățenii și să asigure dreptul la vot!

Majoritatea dodonistă din CEC în frunte cu Maxim Lebedinschi a încălcat legea și vrea să fraudeze alegerile. PAS va contesta această decizie în justiție!

Încercarea hoților de a-și salva pielea nu va trece. Cei care ne fură și ne încalcă drepturile vor răspunde în fața legii. Oamenii vor porni vremurile bune oricâte obstacole ar pune hoții!", se arată în comunicat.

Și membrii Platformei DA anunță că vor participa la protest, unde vor cere mai multe secții de vot peste hotare.

"Iana Stanțieru & Andrei Dinga, cadidații Platformei DA din diaspora, lansează petiția prin care cer urgent mai multe secții de vot peste hotare: „E inacceptabil! Ne rezervăm dreptul de a protesta la ambasade.” Luni, PlatformaDA va protesta la CEC (începem la 11.00 la Consiliul Concurenței), va contesta decizia și va face un demers și către PG", se arată în comunicat.

Astăzi, și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a calificat decizia CEC drept "o încălcare flagrantă și premeditată a dreptului  constituțional de a alege,  fapt pentru care cei care se fac vinovați  vor trebui să suporte toate consecințele juridice".

"PLDM se solidarizează cu organizatorii protestului, Partidul Acțiune și Solidaritate și își îndeamnă membrii și susținătorii să participe la protestul din 7 iunie 2021, ora 11:00 în fața Comisiei Electorale Centrale", menționează PLDM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.