Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe persoane au murit după ce au căzut în apele unui lac îngheţat din Suedia

todayonline.com
lac înghețat Suedia

Patru persoane au murit în urma unui accident produs joi seară, după ce gheaţa unui lac din sudul Suediei, pe care victimele se aflau, s-a spart, pe fondul unor temperaturi care depăşesc valorile specifice pentru această perioadă a anului, a informat poliţia suedeză, citată de AFP, potrivit AGERPRES.

Victimele, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 65 şi 75 de ani, au fost descoperite într-o spărtură apărută în gheaţa care acoperea lacul Sävsjö, la sud de oraşul Jönköping, şi nu au putut fi resuscitate după ce a fost scoase din apă, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Circumstanţele exacte ale accidentului nu au fost încă stabilite, a explicat ea.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

Astfel de accidente, adeseori cauzate de neglijenţa celor care plimbă pe gheaţa prea fragilă, sunt frecvente în Suedia, însă rezultatele sunt rareori atât de tragice.

După câteva săptămâni de frig intens într-o mare parte a ţării, care a atras numeroşi doritori de o plimbare pe lacurile şi pe porţiunile de mare îngheţate, Suedia s-a confruntat în ultimele zile cu o creştere rapidă a temperaturilor în multe regiuni.

Un record naţional de temperatură pentru luna februarie a fost depăşit joi, cu 16,8 grade înregistrate la Kalmar, pe coasta sud-estică a ţării, potrivit institutului meteorologic SMHI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.