Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe picturi de la Luvru au fost deteriorate în timpul furtunilor violente de săptămâna trecută

gf-luxury.com
muzeul luvru

Mai multe picturi expuse la Luvru au fost deteriorate în timpul furtunilor violente care au avut loc la Paris săptămâna trecută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unei declaraţii a muzeului din Paris, citată de AFP. "În sala Sept-Cheminées au fost observate urme de apă pe vopseaua tablourilor 'Quatre Saisons', de Nicolas Poussin ('Primăvara' şi 'Toamna') şi 'Le Triomphe de Mardochée', de Jean François de Troy", se indică într-un comunicat postat online joi seara.

Tablourile au fost imediat retrase "din precauţie", iar direcţiunea aşteaptă în prezent raportul restauratorilor privind starea lucrărilor. Alte trei picturi, aparţinând lui Georges de La Tour şi lui Eustache Le Sueur, au fost evacuate din cauza urmelor de apă de pe pereţii sălilor dedicate picturii franceze din secolul al XVII-lea, de la etajul 2 al aripii Sully. Infiltraţiile de apă au condus la închiderea anumitor zone şi la evacuarea preventivă a lucrărilor din secţiile dedicate picturilor şi antichităţilor.

Zonele vizate sunt mezaninul aripii Denon (camere dedicate Artei Islamice şi Orientului Mediteraneean în epoca romană), primul etaj al aripii Sully (sala Sept-Cheminées, scara Henri IV) şi etajul 2 al Cour Carrée (anumite săli dedicate picturii franceze), conform Agerpres. Luni, muzeul a fost redeschis în mod normal, la ora 09:00, cu excepţia sălilor menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.