DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mai multe secţii de votare în Diaspora. MAE a trimis lista la AEP

masapresei.ro
alegeri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propunerile de secţii de votare spre a fi organizate în străinătate la alegerile parlamentare din 11 decembrie, fiind vorba de 417 secţii, cu 111 mai multe decât la scrutinul parlamentar din 2012.

Citeşte şi: Remus Truică ZGUDUIE România: DEZVĂLUIRI EXTREME despre Antena 3. Ce acuzații face

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în data de 7 octombrie 2016, Autorităţii Electorale Permanente lista integrată a secţiilor de votare propuse spre a fi organizate în străinătate, la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Au fost propuse spre înfiinţare în străinătate 417 secţii de votare, respectiv cu 111 secţii de votare mai multe decât numărul celor înfiinţate în contextul alegerilor parlamentare din 2012 şi cu 123 de secţii de votare mai multe decât la alegerile prezidenţiale din 2014", precizează un comunicat.

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

Dintre cele 417 secţii de votare propuse, 193 secţii de votare vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, 217 secţii de votare reprezintă propuneri motivate ale MAE, iar 7 secţii de votare vor fi organizate la solicitarea a cel puţin 100 de cetăţeni români care s-au înscris în Registrul electoral până la data de 14 septembrie 2016.

Potrivit MAE, în motivarea propunerilor pentru a organiza secţii de votare în alte locaţii decât cele pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, au fost luate în considerare datele statistice ale prezenţei la vot de la procesele electorale anterioare şi ale dinamicii prezenţei cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi localităţile unde, în mod tradiţional, au fost organizate secţii de votare la scrutinele anterioare.

Citește și: Un antrenor norvegian le cere lui Ibrahimovici și lui Ronaldo sperma: Ce plan TERIBIL are / VIDEO

Cele mai multe secţii de votare sunt propuse a fi organizate în Italia (73 de secţii de votare faţă de cele 51 secţii de votare organizate în contextul alegerilor prezidenţiale din anul 2014 şi 56 secţii de votare organizate în contextul alegerilor parlamentare din anul 2012), Spania (53 de secţii de votare faţă de cele 38 secţii de votare organizate în contextul alegerilor prezidenţiale din anul 2014 şi 41 secţii de votare organizate în contextul alegerilor parlamentare din anul 2012), Republica Moldova (35 de secţii de votare faţă de cele 21 secţii de votare organizate în contextul alegerilor prezidenţiale din 2014 şi 19 secţii de votare organizate în contextul parlamentare din 2012), Germania (15 secţii de votare faţă de cele 5 secţii de votare organizate în contextual alegerilor prezidenţiale din anul 2014, respectiv alegerile parlamentare din anul 2012).

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

Mai mult, în localităţile în care a fost înregistrat un număr mare de votanţi în cadrul proceselor electorale anterioare, MAE a avut în vedere multiplicarea secţiilor de votare organizate în localităţile în care îşi au sediul misiunile diplomatice, oficiile consulare, respectiv institutele culturale. Cu titlu de exemplu, în Belgia şi în Austria, vor fi organizate câte 9 secţii de votare, dintre care 6 secţii de votare în Bruxelles, respectiv Viena, în Franţa vor fi organizate 16 secţii de votare, dintre care 6 secţii de votare în Paris şi regiunea pariziană, iar în Marea Britanie vor fi organizate 21 secţii de votare, dintre care 8 în Londra şi suburbii, mai evidenţiază sursa citată.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, în 5 octombrie, că a transmis Ministerului de Externe localităţile din străinătate în care trebuie înfiinţate secţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, unde domiciliază, potrivit Registrului electoral, minimum 100 de cetăţeni români cu drept de vot

Potrivit unui comunicat AEP, localităţile menţionate sunt:

* Luton (Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) - 1 centru

* Carabetovca (Regiunea Basarabeasca, Republica Moldova) - 1 centru

* Căuşeni (regiunea Căuşeni, Republica Moldova) - 1 centru

* Bardar (regiunea Ialoveni, Republica Moldova) - 1 centru

* Soroca (regiunea Soroca, Republica Moldova) - 1 centru

* Tarancon (regiunea Castilla-La Mancha/Cuenca, Spania) - 1 centru

* Torrejon de Ardoz (regiunea Comunidad de Madrid/Madrid, Spania) - 1 centru.

În comunicatul AEP se mai menţiona că urmează ca, în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoştinţă publică a datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, respectiv cel mai târziu la data de 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe să transmită Autorităţii Electorale Permanente lista secţiilor de votare care pot fi organizate şi în alte localităţi decât cele prevăzute la art. 23 alin. (1) - (3) din Legea nr. 208/2015, motivată din punctul de vedere al oportunităţii înfiinţării acestora, conform dispoziţiilor art. 1 alin. (2) din OUG nr. 47/2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.