Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe țări, printre care și România, primesc asigurări de la talibani că evacuările pot continua

Cheraw Chronicle
Pineapple Express militari americani Kabul afganistan

O declarație comună a unui grup de parteneri internaționali informează despre asigurările mișcării talibane că străinii și afganii, care au permisiunea statelor respective, vor putea părăsi liber Afganistanul.

„Am primit asigurări din partea talibanilor că tuturor cetățenilor străini și oricărui cetățean afgan care are autorizația de călătorie din țările noastre li se va permite să călătorească în condiții de siguranță către și de la punctele de plecare și în afara țării”, se arată în  documentul publicat de guvernele din aproximativ o sută de țări, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și secretarul general al NATO, printre care se află și România.

Autorii documentului spun că vor continua să elibereze documente de călătorie anumitor afgani și își declară „așteptările și obligațiile clare din partea talibanilor” că acești oameni pot călători în țările respective. „Observăm declarațiile publice ale talibanilor, confirmând această înțelegere”, susțin guvernele care au semnat declarația.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat anterior într-un interviu acordat CBS News că administrația SUA va asigura ieșirea sigură din Afganistan pentru cetățenii și aliații americani.

Mișcarea talibană, care a preluat puterea în Afganistan, a avertizat că nu intenționează să tolereze prezența trupelor străine pe teritoriul său după 31 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.