Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe zone din Capitală ar putea rămâne fără căldură la iarnă

"Tragem un semnal de alarmă că există riscul ca mari părți din București să nu poată fi alimentate cu agent termic iarna aceasta. Este vorba în general despre zona de est a Capitalei, dar și despre câteva cartiere din zona de nord a Bucureștiului", a spus Gabriel Dumitrașcu într-o conferință de presă.

El a afirmat că neefectuarea acțiunilor prevăzute în "Planul de revizii și reparații pentru anul 2015", care trebuie realizate în lunile de vară, duce în primul rând la scăderea siguranței în exploatarea rețelei.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET a spus că multe dintre lucrările urgente nu pot fi finalizate până la începerea sezonului de furnizare a agentului termic.

"Față de planul de urgență supus atenției Primăriei Generale, un plan care în cifre însemna o alocare de vreo 10 milioane de lei pentru reparații urgente vara aceasta, am reușit să mobilizăm mai puțin de jumătate, prin urmare mai puțin de 50% dintre lucrările urgente sunt atacate acum și pot fi finalizate până la începerea sezonului de furnizare a agentului termic. Mi-e greu și cred că îi este greu oricui să garanteze că vom avea o iarnă fără avarii majore", a menționat Dumitrașcu.

"Dacă nu se reglementează ceva, să ne lase măcar 50% din totalul încasărilor și din subvenție să putem face reparațiile necesare, vom reduce la 30% (furnizarea de agent termic — n.r.), vor rămâne în funcțiune numai spitale, creșe, grădinițe, azile de bătrâni iar închiderea agentului termic se va face începând cu Casa Poporului", a adăugat Ioana Stoica, președinte de sindicat al RADET.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.