Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți afgani care intenţionau să iasă ilegal din ţară, prinși de poliţiştii de frontieră din Timiș

www.ct100.ro
politia de frontiera

Zece cetăţeni din Afganistan, care intenţionau să ajungă în vestul Europei, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din zona Cruceni, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, remis, marţi, AGERPRES, poliţiştii de frontieră au oprit, luni, pe DN 59B, între localităţile Cenei şi Uivar, un autoturism condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, având în partea dreaptă, ca pasager, un alt cetăţean roman. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca banchetele din spate erau scoase, iar în interior se mai aflau alte zece persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani şi au vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani. De asemenea, şoferul român a declarat că urma să transporte grupul de afgani până în Timişoara, în schimbul sumei totale de 500 de euro, destinaţia finală a acestora fiind ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii afgani şi de trafic de migranţi pentru şoferul mijlocului de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.