Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Miercurea-Ciuc au refuzat să presteze ore suplimentare

Inquam Photos / Octav Ganea
protest, penitenciare

Mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Miercurea-Ciuc au refuzat să presteze, miercuri, ore suplimentare şi au protestat, fie în curtea unităţii, fie în faţa penitenciarului, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea-Ciuc, Teofana Baltă, a declarat pentru AGERPRES că situaţia a fost sub control, protestul a fost unul paşnic şi legal, o parte dintre angajaţi refuzând să presteze ore suplimentare. În acest context, alţi angajaţi şi-au prelungit programul de lucru.

De asemenea, aceasta a precizat că drepturile deţinuţilor au fost acordate, fie că este vorba de prezenţa la instanţele de judecată, la unităţile sanitare, pentru urgenţele medicale, dreptul la cumpărături, sau la plimbare.

Teofana Baltă a subliniat că o parte dintre membrii Sindicatului din Penitenciarul Miercurea-Ciuc au protestat în curtea unităţii, iar o parte dintre membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciar, au protestat, timp o oră, în faţa penitenciarului.

La rândul său, liderul Sindicatului Liber din Penitenciarul Miercurea-Ciuc, Adrian Bujac, a declarat pentru AGERPRES că o parte dintre angajaţi s-a alăturat protestului organizat la nivel naţional, prin refuzul muncii suplimentare, având în vedere că nu se aplică prevederile legii salarizării, că se doreşte creşterea vârstei de pensionare dar şi în contextul blocării posturilor, care duce la creşterea volumului de lucru a angajaţilor.

'În conformitate cu ceilalţi din sistemul penitenciar, ne- am hotărât să facem un protest prin refuzul muncii suplimentare, având în vedere că nici până la ora actuală nouă nu ni se aplică integral legea salarizării, deşi e din 2017, trebuia să se aplice integral la 01 ianuarie 2022, ori nici în momentul de faţă nu ni se aplică. Şi având în vedere şi noile modificări la legea pensiilor militare care vor să fie promovate de guvernanţi, cu creşterea vârstei şi a modalităţii de calcul, se vor crea din nou inegalităţi în sistem şi pentru acest motiv am luat măsura refuzului de ore suplimentare. (...) Asta vreau să se înţeleagă şi e de subliniat că noi nu cerem absolut nimic în plus decât este deja aprobat. Şi legea pensiilor militare e în vigoare, cum e în vigoare şi legea salarizării, şi norma de hrană a fost actualizată pe hârtie şi norma de echipare a fost actualizată pe hârtie, doar că, prin diverse ordonanţe şi hotărâri se amână punerea în aplicare. Plus că au fost blocate şi posturile, lucru care contează foarte mult. Pentru că de ieşit la pensie se tot iese la pensie, dar dacă nu poţi încadra în loc, e inevitabil că un om trebuie să suplinească două sau trei posturi, pentru a fi îndeplinite toate atribuţiile. Nu te poţi atinge de drepturile deţinuţilor, dar cu cineva trebuie să le asiguri. Dar cu cine să le asiguri, dacă nu te lasă nicicum?', a spus Adrian Bujac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.