Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi morţi şi 10 răniţi, în urma unei furtuni violente în Munţii Tatra, în sudul Poloniei: Premierul se duce în zonă

UPDATE

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite în urma intemperiilor produse joi în Munţii Tatra, în Polonia şi Slovacia, anunţă serviciile de intervenţie, citate de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Figaro.

UPDATE

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma intemperiilor produse joi în Munţii Tatra, în Polonia şi Slovacia, anunţă serviciile de intervenţie, citate de agenţia Reuters.

Un fulger a lovit un grup de turişti pe Vârful Giewont, în Polonia. Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite, informează postul TVN24.

"Este o situaţie foarte gravă", a anunţat Serviciul de salvamontişti voluntari din Polonia (TOPR). Autorităţile au intervenit cu patru elicoptere.

Un alt turist a murit în zona slovacă a Munţilor Tatra.

Știrea inițială

O furtună extrem de violentă a provocat câteva decese şi a rănit 10 persoane, lovite de fulger, joi, în Munţii Tatra din sudul Poloniei, au anunţat reprezentanţii Serviciilor de salvare şi intervenţii montane, citaţi de AFP. Premierul Mateusz Morawiecki a anunțat că a plecat în zonă.

"Zece persoane au fost lovite de fulger în zona masivului Giewont. S-au înregistrat câteva decese în zone diferite ale Munţilor Tatra", a declarat coordonatorul serviciilor de salvare, Jan Krzysztof, citat de companiile mass-media poloneze, fără să ofere însă alte cifre exacte.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Potrivit primelor informaţii publicate de mass-media poloneze, inclusiv de postul privat de televiziune TVN24, fulgerul ar fi lovit o cruce metalică de mari dimensiuni, instalată în vârful masivului Giewont, aflat la mică distanţă de staţiunea montană Zakopane, în momentul în care în acea zonă se afla un grup numeros de turişti.

Vremea s-a înrăutăţit brusc la jumătatea zilei, nori groşi acoperind cu rapiditate cerul, care, în cursul dimineţii, fusese degajat şi îi încurajase pe mulţi excursionişti să se aventureze pe potecile şi traseele din Munţii Tatra.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Deşi condiţiile meteorologice rămân profund nefavorabile, un elicopter al echipelor de salvare şi intervenţie a plecat în căutarea victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.