Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți responsabili sârbi de rang înalt se vaccinează cu Sputnik V și laudă acest vaccin

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Responsabili sârbi de rang înalt au cerut miercuri o acceptare mai largă la nivel internaţional pentru vaccinul rusesc Sputnik V, ei înşişi fiind vaccinaţi cu prioritate împotriva COVID-19 la câteva zile după sosirea primelor doze din acest vaccin în Serbia, relatează Reuters.

Un prim lot de 2.400 de doze de vaccin Sputnik V a fost livrat Serbiei pe 30 decembrie, în cadrul unui contract pentru 2 milioane de doze, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul pregătește terenul pentru prima agenție europeană care va fi găzduită de România

Vaccinarea cu acesta a început miercuri, printre cei vaccinaţi cu Sputnik V numărându-se şi preşedintele parlamentului de la Zagreb, Ivica Dacic, care a îndemnat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să autorizeze vaccinul rusesc. ''Au fost auzite unele declaraţii conform cărora călătoriile (internaţionale) vor fi autorizate numai pentru cei care primesc vaccinul Pfizer'', a spus politicianul sârb. ''Nu aş fi surprins dacă (aceste declaraţii) s-ar adeveri ca o formă de presiune politică'', a adăugat el.

Deocamdată numai vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech - a cărui administrare a început şi în Serbia în decembrie - a primit licenţa de urgenţă din partea OMS.

Şi ministrul sârb de interne, Aleksandar Vulin, cunoscut pentru poziţiile sale proruse, s-a numărat printre primii vaccinaţi cu Sputnik V. ''Am dorit să primesc vaccinul rusesc întrucât cred în medicina rusească'', a afirmat acesta în faţa presei.

Pe lângă contractele încheiate pentru achiziţia vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Sputnik V, guvernul sârb doreşte să cumpere şi vaccinuri ale companiei britanico-suedeze AstraZeneca, ale celei americane Moderna şi celei chineze Sinopharm.

Rusia a semnat până în prezent contracte de furnizare a vaccinului Sputnik V pentru Argentina, Mexic, Bolivia, Venezuela, Uzbekistan, Algeria, Egipt, Nepal şi India, încheind de asemenea parteneriate pentru fabricarea acestui vaccin în mai multe state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.