Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi şoferi care conduceau băuţi, depistați de polițiștii argeșeni

Digi24
etilotest

Poliţiştii argeşeni au depistat, sâmbătă, în trafic mai mulţi şoferi care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, o femeie de 52 de ani din judeţul Prahova a fost amendată cu 1.305 lei, deoarece conducea pe dn 7 băută şi cu permisul suspendat. Un alt bărbat de 43 de ani din Bughea de Sus conducea spre casă sub influenţa alcoolului, iar un altul de 49 de ani din Câmpulung conducea tot băut.

Astfel, sâmbătă., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 49 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, arată comunicatul de presă al IPJ Argeş.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În această cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, scrie news.ro.

De asemenea, tot sâmbătă, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autoturism, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Poliţiştii de la Secţia de Poliţie Rurală Drăganu au depistat, vineri, o femeie de 52 de ani, din judeţul Prahova, care conducea un autoturism, pe Bdn 7, în localitatea Drăganu, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri argeşeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, a mai transmis IPJ Argeş.

Astfel, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 370 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Au mai fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.