Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi străini au depus cereri de şedere în 2023 pentru angajare (date IGI)

igi imigrari

Numărul cererilor pentru prelungirea dreptului de şedere în anul 2023 a crescut faţă de anul anterior, solicitările având la bază motive economice sau familiale, în timp ce 30 de persoane au fost depistate cu şedere ilegal, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), la nivelul judeţului Buzău, cele mai multe solicitări de prelungire a dreptului de şedere transmise de străini au fost avut drept motivaţie angajarea.

Cereri de prelungire pentru dreptul şedere în 2023 au fost 940 (724 în anul 2022). Scopurile: angajare - 809, reîntregirea familiei - 97, alte scopuri - 32, activităţi comerciale - 2, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IGI.

În urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul anului precedent, autorităţile au depistat 30 de persoane fără a deţine drept de şedere.

"Au fost două cereri de azil înregistrate (motiv: probleme economice, stare de conflict în ţara de origine). 30 de străini au fost depistaţi cu şedere ilegală (73 în anul 2022)", a transmis IGI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.