Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi tineri din Cluj fac viziere gratuite pentru medicii din spitale

medic masca coronavirus

Mai mulţi tineri din Cluj au pus pe pauză afacerea cu ceasuri de lemn pentru a-i ajuta pe medicii din spitale. Oamenii muncesc şi câte 20 de ore pe zi, continuu, ca le facă doctorilor viziere, potrivit Mediafax.

„În atelierul acesta noi produceam ceasuri de mână, încă producem, dar momentan am oprit puţin activitatea ca să putem produce viziere şi să ajutăm medicii", spune unul dintre tineri.

Ruben a rămas impresionat de munca pe care o depun medicii în această perioada, cu resurse limitate, și a vrut să ajute. Totul a pornit de la un mesaj pe reţelele de socializare, prin intermediul căruia a strâns nu mai puţin de 11.000 de euro. Apoi, cu aparatura din atelierul său și cu ajutorul angajaților, a ajuns să facă acum 1.000 de viziere pe zi care ajung în spitalele din Cluj.

„Un laser care taie plasticul după proiectul pe care l-am primit şi noi de la viziere.ro. Capacitatea noastră este de 1.000 de viziere pe 20 de ore, am mai lăsat un patru ore să se mai odihnească şi laserul şi oamenii", spune acesta.

Citește și: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Viziera este făcută ca la carte după un model dezvoltat de medici. În plus, poate fi sterilizată.

„Acest produs este format din două elemente. Aceste două piese vin îmbinate şi au niște elemente care îţi permit să ajustezi dimensiunea. Cam asta este toată povestea! Este validată de medici, se pot steriliza și e foarte ușor de realizat", adaugă Ruben, care vrea să facă viziere gratuite pentru medici până când va fi nevoie.

Perju, fondatorul unui brand de ceasuri din lemn, spune: „Este pro bono ceea ce facem. M-a impactat și pe mine când am văzut medici care sunt trimiși în linia întâi în lupta cu COVID fără echipamente sau foarte puține. Am decis ca, având toata aparatura necesară, să ne implicăm. Oamenii au decis să investească în acest proiect, o vizieră de asta costa cam 3 lei. Noi ne-am pus la dispoziție echipa și utilajele și cele 20 de ore".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.