Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI neagă acuzațiile primarului Brașovului, care susține că ar vrea să ia cu forța Cetatea

Primaria Brașov
Primaria Brașov

MAI neagă acuzațiile făcute de primarul Brașovului, Allen Coliban, care susține că Lucian Bode vrea să ia ilegal Cetatea Brașovului.

"Având în vedere articolele apărute privind "preluarea abuzivă de către MAI a Cetății Brașovului", Direcția Informare și Relații Publice a MAI face următoarele precizări:

Informațiile vehiculate în spațiul public sunt în totalitate false! Printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a stabilit apartenența de drept a imobilului vizat la domeniul public al statului, prin Ministerul Finanțelor. Astfel, în urma unei solicitări a Ministerului Finanțelor care a fost adresată tuturor ministerelor, instituția noastră a transmis intenția și interesul de a prelua în administrare imobilul cu menţinerea uzului și interesului public național al acestuia.

De asemenea, inclusiv Ministerul Educației și-a manifestat intenția de a prelua în administrare imobilul vizat. Astfel, în funcție de analiza și decizia ce va fi luată la nivelul Guvernului în ceea ce privește instituția care va prelua în administrare imobilul, se pot derula procedurile legale în vederea materializării acestui demers, proceduri care implică promovarea unei hotărâri a Guvernului cu parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Codul administrativ.

Așadar, la acest moment MAI nu a efectuat niciun demers legislativ în ceea ce privește preluarea imobilului. În concluzie, nu poate fi vorba de o preluare forțată din partea Ministerului Afacerilor Interne, demersul reprezentând materializarea unui răspuns la o solicitare legală și instituțională a Ministerului Finanțelor", transmit cei de la MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.