Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI: Peste 6.000 de amenzi, în valoare de 1,1 milioane lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

Peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.185.000 de lei, au fost aplicate sâmbătă, în urma unor acţiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară, a informat Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă transmis duminică, potrivit Agerpres.

Au fost verificaţi peste 5.000 de operatori economici, dintre care peste 180 de transport persoane şi peste 9.000 de obiective de interes, precum

restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost controlate aproximativ 70.000 de persoane.

La acţiuni au participat peste 11.000 de angajaţi ai MAI, care au beneficiat de sprijinul angajaţilor ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi ai autorităţilor locale.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

"Principalele abateri constatate, peste 5.200, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi de protecţie individuală. Dintre acestea, 5.117 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 698.795 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiei de a purta masca de protecţie. Alte 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi 25 de sancţiuni, în valoare de 56.500 de lei, pentru nerespectarea distanţării fizice", a precizat MAI.

Potrivit comunicatului, 819 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 373.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru. Dintre acestea, 740 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite cinci dosare penale, în care sunt cercetate şase persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiunile de control au participat aproximativ 6.400 de poliţişti, peste 2.000 de jandarmi, aproape 1.800 de poliţişti de frontieră şi peste 800 de cadre ISU.

La linia telefonică TELVERDE au fost primite nouă apeluri care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a patru judeţe, toate neconfirmate. Alte şapte sesizări însoţite de imagini foto/video au fost verificate de către structurile competente, dintre care una s-a confirmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.