Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI: Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii

Inquam Photos / Ovidiu Iordachi
Inquam inundatii Pechea

Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. La nivel naţional, au fost afectate peste 130 de case şi anexe gospodăreşti şi două drumuri naţionale, potrivit informaţiilor transmise miercuri dimineaţă de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, au fost afectate de inundaţii 71 de localităţi din Bucureşti şi din 15 judeţe - Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui.

La nivel naţional, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodăreşti, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, două drumuri naţionale şi cinci drumuri judeţene, anunță News.ro.

În localitatea Homorod (Braşov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuinţele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domiciliu după ce starea de pericol a trecut.

Potrivit MAI, peste 3.000 de pompieri sunt în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul populaţiei.

În cursul acestei dimineţi a fost actualizat codul roşu hidrologic, pentru depăşirea cotelor de pericol pe râul Buzău (aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu), în  judeţele Braşov, Buzău şi Covasna, valabil până la ora 12.00, existând posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să respecte recomandările autorităţilor, să nu se deplaseze în zone inundate, iar în cazul pătrunderii apei în locuinţe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică şi să deconecteze aparatele electrice. De asemenea, şoferilor li se recomandă să se intereseze din timp cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge.

Din cauza inundaţiilor, miercuri dimineaţă traficul rutier este blocat pe DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, circulaţia fiind deviată de la intersecţia DN13C cu DN13A pe ruta DN13A Lupeni – Bălăuşeni – DN13 Bălăuşeni – Sighişoara. De asemenea, este blocat traficul şi în judeţul Covasna, pe Drumul Naţional 10, care face legătura între Buzău şi Braşov.  Circulaţia este deviată pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.