Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai rău decât în cel mai mare război: Peste 2.000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza, iar Iron Dome a interceptat mai puțin de jumătate

rachete israel iron dome

Militanţi palestinieni au lansat peste 2.000 rachete din Fâşia Gaza, au anunţat vineri seara forţele armate israeliene, relatează dpa.

Scutul antirachetă Iron Dome din Israel a interceptat aproape 1.000 dintre rachete, a precizat armata israeliană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Benjamin Netanyahu nu dă înapoi de la război: Le transmite palestinienilor că ofensiva militară din Fâșia Gaza continuă

Unitatea radar a sistemului detectează rachete şi transmite informaţii către un lansator de rachete care trimite o rachetă interceptoare pentru a distruge racheta înainte de a ateriza.

Armata israeliană are ordine stricte de a lansa rachete interceptoare numai dacă un atac ameninţă zonele locuite, potrivit media.

De la debutul, luni, al acestui nou val de violenţe în Orientul Mijlociu, 119 de palestinieni, între care 31 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza, conform unui bilanţ reactualizat de Ministerul local al Sănătăţii. În Israel, numărul morţilor a crescut la opt, potrivit AFP.

Citește și: LUPTE masive în Cisiordania: Cel puțin 6 palestinieni au fost uciși și 150 răniți, în urma confruntării cu serviciile de securitate israeliene .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.