Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI, reacţie OFICIALĂ în scandalul OUG care micşorează pensiile speciale

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Interne face precizări referitoare la pensionările anticipate în sistemul de siguranţă naţională, menţionând că o decizie a Guvernului care să le limiteze nu este aplicabilă imediat.

"În ceea ce priveşte o eventuală decizie a Guvernului care să limiteze această situaţie de ieşiri masive la pensie la vârste tinere din partea angajaţilor sistemului de sigurantă şi securitate naţională, MAI apreciază că o astfel de iniţiativă nu se poate face cu aplicare peste noapte, aşa cum susţin unii lideri sindicali. De altfel, MAI nu a iniţiat şi nu are un astfel de proiect în lucru. MAI apreciază ca orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să ţină cont de interdicţiile, pericolele şi riscurile specifice funcţiilor pe care le îndeplinesc angajaţii din sistemul de ordine şi sigurantă publică", transmite Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Eduard Kovesi A SCĂPAT! Fostul soţ al şefei DNA a primit NUP

De asemenea, instituţia precizează că "toţi angajaţii MAI care au ieşit la pensie în ultimii ani, indiferent de vârsta acestora, au încetat raporturile de serviciu cu respectarea prevederilor actualei legi privind pensiile militare şi statutele profesionale", menţionând că au existat situaţii în care personalul a ieşit la pensie la vârste cuprinse între 40 şi 45 de ani, însă "în toate aceste cazuri, s-au îndeplinit însă condiţiile legale de pensionare şi s-a respectat voinţa angajatului care îndeplinea aceste condiţii."

Precizările vin după ce preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a atras atenţia asupra unei iniţiative de majorare a vârstei de pensionare în sistemul de siguranţă naţională şi micşorarea pensiilor, în sensul modificării sistemului de calcul. (DETALII AICI)

Citeşte şi: România, sub zodia protestelor: Oamenii ameninţă că ies din nou în Piaţa Victoriei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.